Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εθισμός & Βιοανάδραση με SCIO/INDIGO/EDUCTOR

Εθισμός

“Οι άνθρωποι θα κάνουν οτιδήποτε για όσο χρειάζεται για να αποδράσουν από την συνήθεια να ζουν, ώσπου η απόδραση γίνεται συνήθεια”.
David Ryan

Το Δίκτυο Health Resource Network έχει τεκμηριώσει το στρες ως την κύρια αιτία για την ανάπτυξη του αλκοολισμού, της παχυσαρκίας, της αυτοκτονίας, του εθισμού στα ναρκωτικά, του εθισμού στην νικοτίνη και άλλων βλεβερών συμπεριφορών. Οι ερευνητές στο πεδίο των εθισμών θεωρούν ότι πρόκειται για μία ανταπόκριση στο χρόνιο στρες.

Πέντε εκπληκτικά γεγονότα για τον εθισμό:
1) Ο εθισμός στα ναρκωτικά και/ή στο αλκοόλ αποτελεί πρόβλημα για περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εθισμοί σε αυτές τις ουσίες και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που πηγάζουν από αυτούς είναι από τα πιο σημαντικά προβλήματα υγείας που επηρεάζουν την σύγχρονη κοινωνία.
2) Ο εθισμός στα ναρκωτικά και/ή στο αλκοόλ είναι εκπληκτικά συνηθισμένος. Περίπου 1 στους 8 Αμερικανούς ζει με κάποιο είδος εθισμού. Αυτό περιλαμβάνει ναρκωτικά και αλκοόλ. Καθώς αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν μόνο περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί, τα πραγματικά ποσοστά ίσως είναι πολύ υψηλότερα.  
3) Ο εθισμός σε συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι ένα πρόβλημα σε άνθιση μεταξύ των νέων ανθρώπων. Τα OxyContin και Vicodin δεν είναι παράνομα όταν συνταγογραφούνται από γιατρό. Είναι ιδιαιτέρως εθιστικά και γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή ανάμεσα στους χρήστες ναρκωτικών. Η χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων για μη-ιατρικούς λόγους συμβαίνει πλέον στα ίδια περίπου ποσοστά με την χρήση μαριχουάνας, σε ανθρώπους ηλικίας 12-20 ετών.
4) Το ένα τέταρτο όλων των εισαγωγών σε νοσοκομεία σχετίζονται με τον αλκοολισμό. Το συνολικό κόστος για την κοινωνία κάθε χρόνο λόγω εθισμού στο αλκοόλ και/ή στα ναρκωτικά εκτιμάται στα $250 δισεκατομμύρια ετησίως.
5) Περίπου 70 τοις εκατό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν παράνομα ναρκωτικά είναι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι έχουν πρόβλημα ναρκωτικών σημαίνει αυξημένο κόστος για τον εργοδότη με όρους απουσίας από την εργασία, μειωμένης παραγωγικότητας και αλλαγής προσωπικού.

Οι γιατροί συστήνουν τα άτομα που πάσχουν από κάποιον εθισμό να κάνουν διάλειμμα 30 λεπτών ημερησίως για να χαλαρώσουν, να παίρνουν βαθιές αναπνοές και να προσπαθούν να μην σκέφτονται τα στρεσογόνα που μπορεί να πυροδοτήσουν την ανάγκη τους για χρήση/ κατάχρηση.

Το σύστημα αναζωογόνησης  SCIO/INDIGO/EDUCTOR σχεδιάστηκε για να μειώνει το στρες, να αυξάνει την χαλάρωση και να αφήνει στον πελάτη ένα αίσθημα άνεσης με μία ανανεωμένη αίσθηση γαλήνης.
Σε περίπου πέντε λεπτά, το Σύστημα Βιοανάδρασης SCIO/INDIGO/EDUCTOR μπορεί ταυτοχρόνως να εντοπίσει και να καταγράψει πληροφορίες σχετικά με τις στρεσογόνες αντιδράσεις του κάθε πελάτη εξατομικευμένα και να βοηθήσει να ηρεμήσουν αυτές οι στρεσογόνες αντιδράσεις. 
Οι εκδηλώσεις του εθισμού σχετίζονται με τις αλλαγές στην λειτουργία των νευρώνων με τις οποίες ο εγκέφαλος επιχειρεί να προσαρμοστεί στην παρουσία του ναρκωτικού. Αυτές οι λειτουργικές αλλαγές διαμορφώνουν την αρχική ανταπόκριση σε κάποιο ναρκωτικό, την ανάπτυξη μακροχρόνιας λαχτάρας για το ναρκωτικό. 

Το SCIO/INDIGO/EDUCTOR εργάζεται για να επανεκπαιδεύσει τις νευρικές και συναπτικές ανταποκρίσεις του εγκεφάλου στον προηγούμενο φυσιολογικό τρόπο λειτουργίας.  Το SCIO/INDIGO/EDUCTOR βοηθάει στην αναστροφή της προσαρμογής και της εξάρτησης του εγκεφάλου από την ουσία. Όταν ένα ναρκωτικό συγκρατείται από ένα άτομο που μετέχει σε κανονική χρήση, προκύπτουν σωματικά και συναισθηματικά σύνδρομα στέρησης.

Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ καταπιέζουν την παραγωγή νευροδιαβιβαστών όπως η νοραδρεναλίνη. Όταν η χρήση ναρκωτικών σταματήσει, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ποσότητες αδρεναλίνης που προκαλούν πλήθος συμπτωμάτων στέρησης σωματικών και συναισθηματικών.

Σωματικά συμπτώματα: ιδρώτας, ταχυκαρδία, έντονοι παλμοί, μυϊκή ένταση, σφίξιμο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, τρόμος, ναυτία, εμετός ή διάρροια.
Συναισθηματικά συμπτώματα: Άγχος, ανησυχία, ευερεθιστότητα, αϋπνία, πονοκέφαλοι, ανεπαρκής συγκέντρωση, κατάθλιψη, κοινωνική απομόνωση. Το SCIO/INDIGO/EDUCTOR μπορεί να διευκολύνει την χαλάρωση, μειώνοντας τα εναύσματα για την λαχτάρα για χρήση, ενώ μειώνει επίσης τα επώδυνα αποτελέσματα της στέρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου